1966 TOYOTA CORONA← TILBAKE TIL VÅRE BILER

1966 TOYOTA CORONA

EFFEKT:  70 HK

KM. STAND:  62 000 KM

GIRKASSE:  MANUELL

KARROSERI:  SEDAN

DRIVSTOFF:  BENSIN

HJULDRIFT:  BAKHJULSDRIFT


PRIS:   45 000,-

Det å i det hele tatt finne en slik Corona er absolutt ikke lett. I følge sikre kilder i Toyotamiljøet er det kun 12 slike registrert i landet, så dette er virkelig sjeldne saker.

I dag er Toyota blant landets mest solgte bilmodeller, men på 60 - tallet var det Corolla- Corona og Crown som dannet grunnlaget for suksessen senere. Coronaen ble tegnet av italieneren Battista Farini (som også tegnet Alfa Guilia) og fikk et vellykket og sjarmerende design.

Det er virkelig en trivelig og kompakt bil å kjøre med kvikk motor og lettsjaltet gearkasse, og lettkjørt som de fleste japanske biler ofte er. Bilen du her ser på har historie i Norge helt siden den var ny, og vi fant den i Mysen hvor den hadde stått lagret i flere år. Under støvet viste det seg å være en svært hel og fin originalbil. Vi kan ikke gi noen garanti på kilometerstand, men bilens tilstand peker på at denne fort kan være så lav som de 62.000 telleverket står på.

Lakk vil vi beskrive som veldig hel og fin, og den er utrolig bra både i karosseri og understell, enda noen bruksspor vil en selvfølgelig finne på en over 50 år gammel bil. Den har også en eldre omlakkering på samvittigheten, som avviker noe fra originalfargen. Som med alt av eldre biler rustet også disse friskt, men denne har klart seg utrolig godt, med understellsbehandlinger og sparsomt vinterbruk.

Vi har hatt den i løftebukk og fant knapt en rustflekk under, det er ganske så unikt! Interiøret er dessuten veldig helt og pent, med unntak av noen sømmer som er gått opp i førersetet. Vi har kjørt bilen noen uker til og fra jobb, og den fungerer svært bra..

På den tekniske biten er bilen også meget bra og den ble nylig Eu godkjent. Stødig og fin å kjøre, gode bremser, clutch osv. Motor går veldig pent og har nylig fått en service. Her er det med andre ord bare å vri om nøkkelen å kjøre. Dette er en bil du kan kose deg med i mange år fremover, og som får frem smilet både for deg som kjører den, og de du møter. Virkelig en unik og svært solid veteranbil du garantert ikke møter maken til overalt.